Vi har lært en hel masse om dyr gennem tiden

18 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man ser på superhelte i tegneseriehæfterne, så drømmer man sig nogle gange til, hvordan verden mon ville være, hvis den slags eksistenser faktisk havde gang på den virkelige jord.

Men sådan er det faktisk, men det er ikke mennesker, du skal kigge efter, for det er faktisk dyrene, der har inspireret os.

Dette gælder både, når det handler om kostumer, navne og specielt deres evner, hvor vi så har kombineret en masse af dem nogle gange, så vi til slut står med skabelonen til en superhelt.

Men det er jo bare et enkelt område, hvor vi har søgt inspiration fra dyrene.

Det er sket lang tid før, at der overhovedet var nogle i vores moderne forståelse, der tænkte på at skabe superhelte.

Dyr

For os menneskers fordel er jo, at vi er kreative og kan skabe ting og sager ud fra vores fantasi og forståelse, som er langt foran andre dyr.

Vi dyrene har vi lært rigtig meget

Men det har især ikke for vores fortidsudgaver af os mennesker været lige til at være kreative på bag bund, så vi har set til vores dyr omkring os, hvordan de gjorde, og så har vi set, om vi kunne opfinde noget, som vi kunne gøre noget lignende med.

Og den tendens har så fortsat helt frem til nu, og den bliver nok ved med at fortsætte, for dyrene udvikler sig jo også, og vi mennesker holder næppe op med at blive inspireret af de ting, som der er omkring os.

Og det kan jo komme af noget så simpelt, som at vi ser på vores hund med sit hundetegn på, for selvom vi tror, at vi har afluret den, så gør den pludselig noget en dag, som vi ikke havde set komme, og som vi kan bruge til selv at skabe noget.

 

Flere Nyheder