Sådan planlægger du en konfirmation

26 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Skal du planlægge dit barns konfirmation? Hvis ja, så er det en god ide at starte i hvert fald et år forinden, så alt er på plads til den store dag. Det kan godt være at det kan virke lidt uoverskueligt, men derfor har vi lavet en liste med tre ting, du skal have styr på i god tid. Hvis du mangler inspiration eller er helt på bar bund, så kan du læse med herunder. 

mad ud af huset

Lokaler

Når dit barn er blevet konfirmeret i kirken, så starter festen for alvor. Derfor skal du finde et sted, hvor gæsterne kan være og tage imod konfirmanden. Du kan leje et festlokale, et forsamlingshus, restaurant eller andet til festen. Der findes også mange andre mulighed, så vores bedste råd er, at du undersøger hvilke muligheder, der passer i forhold til placering, antal gæster og budget. 

Mad og drikke

Til festen skal folk jo også helst have noget at spise og drikke. Derfor er dette endnu en ting, du skal have styr på. Hvis du har mega meget overskud, så kan du selv lave maden. Hvis du derimod gerne vil kunne slappe så meget af til festen som muligt, så kan du bestille maden udefra. Der findes mange steder, hvor de laver hele menuer til anledninger som for eksempel konfirmationer. Derudover skal du på indkøb efter alverdens drikkevarer, så dine gæster ikke går tørstige hjem. 

Sange

Til enhver konfirmation hører der sange til. Det er typisk forældre, søskende og bedsteforældre, som skriver sange til konfirmanden, der synges under festen. Find ud af, hvem der har tænkt sig at lave sange til konfirmanden og koordiner det, så det passer med, at der for eksempel er en sang efter hver ret. Du skal selvfølgelig også selv lave en sang, og her kan det være en god ide at tage en kendt melodi, så gæsterne kan synge med på sangen. 

Flere Nyheder