Professionel alkoholbehandling – den mest effektive vej ud af misbruget

15 januar 2019
Astrid Pedersen
image

Et misbrug går ofte hårdere ud over de pårørende end den direkte misbrugsramte person. En person, som er ramt af et afhængigheds betinget misbrug, vil oftest være så opslugt i dette, at de nærmeste omgivelser negligeres – selv familie medlemmer bliver perifere og sekundære. Et misbrug kan fylde så meget i et menneskes liv, at alt, hvad der burde betyde mest i tilværelsen – venner, job, familie – skubbes til side til ære for alkohol, medicin, hårde stoffer, eller hvad objektet for afhængigheden ellers er.

Hjælp din nærmeste ud af misbrug og afhængighed – på den rigtige måde

Det er klart, at du som nærmeste pårørende til eksempelvis en alkoholiker vil ønske at hjælpe vedkommende, så godt du kan. Her skal du være forberedt på, at vedkommende måske slet ikke ønsker din hjælp. Misbrugere er verdensmestre i at bedrage – sig selv såvel som andre, så vedkommende har måske ikke erkendt, at der er et alvorligt problem.

Frem for alt må du aldrig begynde at diskutere problemet med en misbruger, som er påvirket. Når stoffet tager over, er det nemlig i næsten bogstavelig forstand det, der taler. Det er meget vanskeligt at få en misbruger eller alkoholiker ud af afhængighedens kløer, når først han eller hun er blevet fanget ind.

Få hjælp og støtte hos et misbrugscenter

Det bedste, du kan gøre, er at søge professionel hjælp. Til at begynde med kan du eventuelt ringe til et misbrugscenter, hvor dygtige og erfarne misbrugskonsulenter samt behandlere med speciale inden for afvænning kan rådgive dig omkring forløbet. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes eksempelvis terapeutiske forløb, under hvilke den misbrugsramte er indkvarteret på misbrugscenteret og modtager den fornødne støtte og omsorg, som skal til for at komme ud af afhængigheden, og bygge en stoffri eller ædru tilværelse op efterfølgende.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder