Lad eBoligadvokat hjælpe med forældrekøb og familieoverdragelse

30 oktober 2020
Astrid Pedersen

I dag er det populært at købe boliger til sine børn – de såkaldte familiekøb – eller at overdrage familiens store bolig til den yngre generation. Hvis du ønsker at overdrage din bolig til eksempelvis et af dine børn, kan dette ske på særdeles fordelagtige vilkår.

Du kan nemlig overdrage en bolig til et nærtstående familiemedlem til den seneste offentlige ejendoms vurdering minus 15%. Fordelen består i et bortfald af den beskatning som almindeligvis rammer større gaver mellem familiemedlemmer. Det er de 15% af vurderingen som ikke beskattes, samt den eventuelle forskel mellem ejendoms vurderingen og boligens handelspris.

Særlige forhold ved familieoverdragelse af bolig

Du bør dog i denne forbindelse være opmærksom på du at i tilfælde af at der er sket større ændringer på ejendommen – for eksempel i form af en renovering eller en modernisering – siden seneste ejendoms vurdering ikke uden problemer vil kunne udnytte de fordelagtige vilkår forbundet med familieoverdragelse. Dette skyldes at disse ændringer ikke afspejles i vurderingen. Og så går det hen og bliver problematisk at foretage en overdragelse.

Der ud over må du endelig ikke indhente en vurdering af boligens handels pris fra en ejendomsmægler eller lignende fagperson. Så kan du nemlig ikke længere bruge den offentlige vurdering som grundlag for beregningen. Og så skal der tages udgangspunkt i den vurdering du selv aktivt har indhentet fra tredje part.

Få styr på skødet ved familieoverdragelse

Samtidig er det vigtigt at du i forbindelse med familieoverdragelse af bolig får udfærdiget et nyt skøde – og får det tinglyst efter gældende forskrifter. Hvor en købsaftale er unødvendig når der er tale om en familieoverdragelse skal skødet stadig afspejle boligens retmæssige ejerforhold. Og derfor må du ikke glemme skødet.

Hos eBoligadvokat kan du altid få den bedste hjælp når det gælder familieoverdragelse af bolig – læs mere på https://eboligadvokat.dk/familieoverdragelse/ 

Flere Nyheder