Hvordan slår man bedst græs?

27 december 2020
Maya Hindsberg

At slå græs er en af de store opgaver, når du er haveejer, for ikke alene kan det tage lang tid, men det skal helst også gøres 1-2 gange om ugen. Det er faktisk en af de opgaver, som haveejere bruger mest tid på. Netop fordi det er en opgave, der kræver meget tid, bør man have en god plæneklipper. Men hvilken plæneklipper er bedst til dine behov? Kort sagt kan man sige, at jo større haven er, og jo mindre lyst eller tid du har til selv at holde den, jo mere bør du satse på en maskine, der kan gøre det for dig. Du kan evt. læse mere på husblog.dk

Robotplæneklipperen

Hvis du ikke har tid til, eller gider at slå dit græs, eller ikke kan, så er en selvkørende maskine nok et godt valg for dig. Du kan både vælge en selvkørende maskine, hvor du ikke skal bruge alverdens kræfter på at skubbe den, men du kan også gå med de efterhånden mere og mere populære robotplæneklippere. 

Med en robotplæneklipper skal du, udover første gang du skal programmere den, bruge omkring 3 timer pr. sæson på at vedligeholde den. Det betyder at børste den ren og udskifte klinger. Den koster dog ofte lidt mere, end andre plæneklippere.

Havetraktoren

Nogle har en så stor have, at det simpelthen bliver for stor en opgave, at klippe den med en normal plæneklipper. Der kan en havetraktor komme i brug. Den gør nemlig ikke alene arbejdet nemmere, men også mere overskueligt. En havetraktor er også god til gangbesværede, der stadig gerne vil være med til havearbejdet, da man kan sidde godt og komfortabelt på den, uden at få så meget som sved på panden. 

Derudover klipper den også græsset jævnt, og gør græsplænen nemmere at vedligeholde efterfølgende. Klippebredden er nemlig større end på traditionelle plæneklippere, så det gør også antallet af timer, du bruger på arbejdet, mindre.

Flere Nyheder