Få billigere og mere miljøvenlig varme med en varmepumpe

04 januar 2019
Astrid Pedersen
Få billigere og mere miljøvenlig varme med en varmepumpe

Er du træt af at skulle betale spidsen af en jetjager for at varme din bolig op i de kolde vintermåneder? Så bør du overveje, om din varme system er forældet, og kan skiftes ud med et nyere og mere miljøvenligt et af slagsen. Langt de fleste husejere i Danmark kan nemlig med stor fordel bytte deres gamle fyr eller dyre elovne ud med en besparende og effektiv varmepumpe.

Med en varmepumpe kan du regne med, at op imod 60 til 80 procent af dine samlede omkostninger til opvarmning af din bolig bliver skåret bort. En varmepumpe er nemlig langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi, end et fyr eller en el radiator.

Kan jeg få en varmepumpe, som erstatter mit fyr?

Hvis dit hus er forsynet med et vandbaseret varme distribuerings system, kan du med fordel erstatte dit gamle fyr med en moderne varmepumpe. En luft til vand varmepumpe opvarmer effektivt større mængder vand, uanset hvor koldt det er i vejret udenfor. Selv i frostgrader kan en luft til vand varmepumpe opvarme såvel forbrugsvand som det vand, som cirkulerer i radiatorer og gulvvarmerør, så du kan tage et varmt bad og samtidig skrue op for varmen i dine stuer.

Du behøver ikke have dårlig samvittighed over at fyre godt op – den effektive luft til vand varmepumpe er nemlig utroligt miljøvenlig og energi effektiv. Dette betyder en større gevinst for miljøet – og en stor besparelse på din varmeregning.

Luft til luft varmepumpen i stedet for de gamle elpaneler

Varmer du fortrinsvis dit hus op med elektricitet, kan de dyre elovne udskiftes med luft til luft varmepumper. Der er mange fordele forbundet med luft til luft varmepumper. De nyere modeller af luft til luft varmepumper er nemlig forsynet med filtre, som renser luften i rummet for støv, partikler, og bakterier, for et sundere indeklima.

Læs mere om de forskellige varmepumper på gramenergi.dk

Flere Nyheder