Derfor er fagforeningen stadig relevant

12 juni 2020
Lotte Hindsberg

Mange tror at fagforeningernes tid er talte og ikke længere er relevante. At arbejdsmodtagerne har fået så gode arbejdsvilkår og rettigheder som det er muligt. Det mange glemmer at de kan fjernes igen lige så hurtigt.

Derfor er det stadig vigtigt at være medlem af en fagforening. Derudover arbejder en fagforening med at hjælpe deres medlemmer på mange andre områder der er med til at forbedre deres arbejdsliv. Mange fagforeninger har specialiceret sig i specifikke faggrupper og hvis du f.eks. arbejder med marketing, bør du søge på fagforening marketing, hvis du leder efter en ny.

De mange fordele ved en fagforening

Ud over de traditionelle fordele ved en fagforening, er de i dag meget mere end en forening, der kommer frem når der skal strejkes og forhandles. En af de ting mange fagforeninger tilbyder er en lønsikring.

Det er de færreste der kan klare sig for de knap 19.000 kr. man i dag for udbetalt af sin A-kasse, hvis man er så uheldig at blive arbejdsløs.

Derfor er det via sin fagforening muligt at tegne en lønforsikring, der gør det muligt at modtage op til 80-90% af sin nuværende løn i helt op til 2 år. Prisen afhænger af procentsats og længde. Det kræver at du skal være medlem af både A-kassen og en fagforening.

Det er muligt at få sparring i forhold til sin karriere. Hvad skal der til for at man kan komme videre. Det er også muligt at få hjælp hvis det er af mere personlige årsager der er årsagen til at det kan være svært at komme videre til det næste job. Det er muligt at få råd og vejledning også i forhold til efteruddannelse og kurser. 

Netværk, uddannelse og kurser er et andet område, hvor fagforeningen er en god medspiller. Det er et område der ikke skal undervurderes, da omkring 50% af alle nye job bliver besat via netværk.

Flere Nyheder